АЛЕКСАНДАР  ЋЕКЛИЋ

ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ ПОВЕЗА КЊИГА ПОВОДОМ 25 ГОДИНА РАДА

У Галерији Педагошког музеја, у среду 19. септембра 2018. године, с почетком од 19 сати, биће отворена заједничка изложба чувеног београдског књиговесца Александра Ћеклића и Педагошког музеја.

На  изложби ће бити представљена 32 рада, настала у последњој децинији. Реч је о кожним повезима књига, урађеним у традиционалном или модернм стилу, углавном, из друге половине XIX и прве половине  XX века. У питању су прва издања књига из књижевности, историје, уметности, етнологије и теологије. На изложби ће бити приказано и Мирослављево јеванђеље, повезано техником српског средњовековног повеза, са одговарајућим структуралним и декоративним елементима. Најстарија књига на изложби је Октоих петогласник Божидара Вуковића, штампан у Венеција 1537. године, на коме је извршена  рестаурација листова и повеза из XVIII века.

Присутне ће поздравити, поред аутора изложбе Александра Ћеклића и аутора текста каталога кустоса Филипа Трајковића, директор Педагошког музеја, књижевник Божидар Зејак, који ће званично и отворити ову изложбу.

Улаз је слободан. Радно време: уторак-субота: 10-17 сати, недеља: 10-15 сати.

Изложба ће бити отворена до 30. децембра 2018. године.

POZIVNICAPLAKAT

Отварање изложбе уметничних повеза књига Александра Ћеклића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>