Богат програм романтичарског Београда
Мултидисциплинарна културна манифестација „Савамала у гостима“ (гостујући програм фестивала „Манаково културно лето“) биће одржан у Педагошком музеју из Београда (Узун Миркова 14) од 19-21.априла 2019. године. Оживљавајући Београд с краја 19.века ова манифестација понудиће сваког дана по два „романтичарска“ културно-едукативна програма (од 18 и 20 сати): од оперских арија, преко поетски вечери, па све до поп-роцк хорског наступа.
Програм почиње пројекцијом документарно-играног филма „Бекство“, нишког аутора Миодрага Мише Игњатовића. Филм приказује сведочења људи који се као духови враћају у злогласни Нишки логор након више од 70 година и говоре о данима проведеним у њему, као и планирању беквстваи периоду након тога. Уз помоћ мнадих нишких глумаца многе сцене су уверљиво реконструисане и чине документарна сведочења живописнијим…
У оквиру музичког програма публика ће имати прилику да слуша Ђуру и Морнаре у до сада невиђеном наступу под називом „Поезија која се пева“, док љубитељи класичне музике уживаће у наступу триа „Артиум“ који ће изводити композиције домаћих аутора, као и обраде најпознатији етно нумера. Посебно занимљив биће програм поп-роцк хора ЈЕТ ЦЛОЦК, који ће изводити највеће светске хитове поп, роцк и диско музике из 80-тих.
„Театар на Ђумруку“ (позоришни програм манифестације) понудиће представу „Улица црвених вењера“, редитеља Јована Љубеновића, а у извођењу глумице Марије Масал. Прича о тешким временима и судбинама жена на Балкану на невероватан комичан начин. У истом програму наступиће и Вицо Дардић који ће у оквиру своје „Поетске симфоније“ говорити стихове четири Бранка (Миљковића, Радичевића, В.Радичевића и Ћопића).
Манифестацију организују Танграм центар и Педагошки музеј из Београда уз подршку Секретаријата за културну Београда.
Цена улазнице за сваки програм је 300 динара.
PREVIEW_SAVAMALA plakat B2-01
Савамалске културне свечаности у Педагошком музеју од 19. до 21. априла

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *