Bogat program romantičarskog Beograda
Multidisciplinarna kulturna manifestacija „Savamala u gostima“ (gostujući program festivala „Manakovo kulturno leto“) biće održan u Pedagoškom muzeju iz Beograda (Uzun Mirkova 14) od 19-21.aprila 2019. godine. Oživljavajući Beograd s kraja 19.veka ova manifestacija ponudiće svakog dana po dva „romantičarska“ kulturno-edukativna programa (od 18 i 20 sati): od operskih arija, preko poetski večeri, pa sve do pop-rock horskog nastupa.
Program počinje projekcijom dokumentarno-igranog filma „Bekstvo“, niškog autora Miodraga Miše Ignjatovića. Film prikazuje svedočenja ljudi koji se kao duhovi vraćaju u zloglasni Niški logor nakon više od 70 godina i govore o danima provedenim u njemu, kao i planiranju bekvstvai periodu nakon toga. Uz pomoć mnadih niških glumaca mnoge scene su uverljivo rekonstruisane i čine dokumentarna svedočenja živopisnijim…
U okviru muzičkog programa publika će imati priliku da sluša Đuru i Mornare u do sada neviđenom nastupu pod nazivom „Poezija koja se peva“, dok ljubitelji klasične muzike uživaće u nastupu tria „Artium“ koji će izvoditi kompozicije domaćih autora, kao i obrade najpoznatiji etno numera. Posebno zanimljiv biće program pop-rock hora JET CLOCK, koji će izvoditi najveće svetske hitove pop, rock i disko muzike iz 80-tih.
„Teatar na Đumruku“ (pozorišni program manifestacije) ponudiće predstavu „Ulica crvenih venjera“, reditelja Jovana Ljubenovića, a u izvođenju glumice Marije Masal. Priča o teškim vremenima i sudbinama žena na Balkanu na neverovatan komičan način. U istom programu nastupiće i Vico Dardić koji će u okviru svoje „Poetske simfonije“ govoriti stihove četiri Branka (Miljkovića, Radičevića, V.Radičevića i Ćopića).
Manifestaciju organizuju Tangram centar i Pedagoški muzej iz Beograda uz podršku Sekretarijata za kulturnu Beograda.
Cena ulaznice za svaki program je 300 dinara.
PREVIEW_SAVAMALA plakat B2-01
Savamalske kulturne svečanosti u Pedagoškom muzeju od 19. do 21. aprila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *